Tuesday, July 23, 2013

Happy Birthday Aisyah!!

Salam Petang Semua!
 
Today Isis nak buat satu entry pendek.
Just nk ucapkan,
 
Happy Birthday
 
Aisyah!!



 
Semoga tahun mendatang ini diberkati dan sering tidak putus rezeki dan limpah rahmat dari-Nya.
Semoga bahagia selalu dan sering tidak putus dikelilingi oleh orang-orang tersayang.
 
Amin
 
 

Ramadhan Buffet - Burger Kaw Kaw Original

Salam Ramadhan semua!


Isis harap Ramadhan u'ols semua baek dan semua berjalan seperti yang dirancang. Sememangnya sinonim Ramdadhan dan pakej buffet yang seriang ditawarkan oleh hotel, restaurant dan café. Hari ini, Isis nk mengulas dan mewar-warkan satu buffet Ramadhan yang a bit different dari buffet-buffet yang lain.

Buffet Burger Kaw-Kaw Original.
 

Sapa boleh jangka satu fenomena buger bakal or grill burger yang hanya bermula dengan street burger concept telah berkembang pesat menjadi satu franchise yang berjaya. Yang penting, untuk bulan Ramadhan penuh keberkatan ini, Burger Bakar Kaw-Kaw turun memperkenalkan konsep buffet untuk juadah berbuka.
 
 
 
Daripada 6 group of menu, sememnangnya Burger Bakar Kaw Kaw Ramadhan Buffet menawarkan pelbagai menu hidangan untuk semua burgenizer di Malaysia khususnya di Lembah Klang.
 
Pasti ramai burgernizer yang ternanti-nanti dan mengimpikan apabila mereka berpeluang untuk menentukan menu dan mereka sendiri burger masing-masing. Beef patty, chicken parts, lamb chop sausages, roast beed, bacon o' ham dan banyak lagi special ingredients Burger Bakar Kaw Kaw yang dihidangkan. Malah, customer boleh pick and choose their own favorite special ingredients and buat buerger mengikut citrasa masing-masing.
 
The best part is, this buffet promotion also serve menu-menu lain yang tidak berasaskan kepada burger bakar kaw kaw. Honestly speaking Isis rasa ini memang satu tindakan yang bijak kerana tidak semua warga Lembah Klang meminati untuk makan burger. Example my mum! Since the buffet promo ini ada turut menghidangkan menu lain contohnya spagetthi oglio oglio, tempura, kueh-mueh tradisional, promo ini sebenarnya mampu untuk menawarkan satu pengalaman berbuka puasa untuk semua - regardless whether you are a burgenizer or not!
 
Tetapi perlu dimaklumkan bahawa buffet burger bakar kaw kaw ini bukan terdapat disemua rangkaian. Buffet ini hanya terdapat di salah satu rangkaian mereka yang terletak di Ampang Waterfront.
 
Alamat :

46, Jalan AWF 3,
Ampang Waterfront
68000, Selangor
 
 
 
I'm a burgernizer - are you?
 
 
 
Kepada mereka yang berminat untuk membuat tempahan :
 
Nita  012.348.7991
 
Zul  017.325.0244


Wednesday, July 17, 2013

Product Berasaskan Garam Buluh

Assalamualaikum U'ols!
 
 
Jika semalam Isis telah mengupas mengenai pengenalan garam buluh dan kebaikan garam buluh tersebut (for those yang tidak pernah baca lagi, click here), hari ini Isis akan memperkenalkan pula produk-produk yang berasaskan daripada garam buluh.
 
Basically in Isis's Online Shoppe, Isis ada 2 produk asas yang memang hanya berasaskan kepada mineral garam buluh.
 
 
Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder (RM53/box)
 
Hai-O Mineral Coffee (RM23.50/box)
 
 
 
dan kedua-dua produk ini diiktiraf dan telah mendapat sijil halal
 
 
keratan-keratan dan article sokongan mengenai kebaikan garam buluh :
 
 

 
 


 
 
testimonial pengambilan garam buluh :
 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
WHATSAPP / SMS / CALL
 
018.375.0634
 
WECHAT
 
isiszakaria
 
EMAIL
 
 
 

Tuesday, July 16, 2013

Apa itu Garam Buluh?

Salam Rabu Semua


Hari ini Isis hendak mengupas mengenai satu mineral yang tidak asing lagi di dalam  hidup kita, iaitu GARAM. Bukan sebarangan garam, tetapi lebih kepada Garam Buluh atau lebig dikenali sebagai Bamboo Salt.
 
 

Apa Bamboo Salt ni?

Di Korea, buluh telah pun digunakan secara tradisional sebagai satu bahan perubatan yang penting. Malah, disana, akar, tunas dan dedaun pohon buluh turut digunakan didalam dunia perubatan tradisional masyarakat tempatan.
 
1,000 tahun dahulu, doctor tradisional dan sami Korea telah memulakan pengunaan garam di dalam bidang perubatan. Garam ini dimasukkan di dalam tunas buluh tebal dan dibakar kayu dari pokok pine. Ketika itu, garam buluh hanya dibakar sebanyak 2 kali sahaja. Garam buluh ini dimula pakai untuk mengubati penyakit dalaman, demam dan juga cirit-birit.



Pembuatan Garam Buluh Moden

Kini, pembuatan garam buluh telah pun diperbaharui dan diperbaiki untuk meningkatkan serta memaksimakan tahap penyembuhan Garam Buluh. Garam dimasukkan kedalam tunas buluh yang telah berusia sekurang-kurangnya 3 tahun dan ditutup kemas dengan mengunakan tanah liat (yellow clay) serta dibakar sebanyak 8 kali secara berterusan di dalam dapur api yang direka khas. Pembakaran garam pada suhu yang amat tinggi seperti ini membolehkan garam untuk menyerap mineral berkhasiat yang bagus untuk kesihatan tubuh badan seperti kuprum, zink, dan zat besi. Selain itu, ia juga turut mampu untuk menghapuskan segala kotoran dan toxic tinggi daripada garam berkenanan yang mampu untuk mendatangkan mudarat kepada tubuh badan manusia.



Perbezaan Garam Biasa dan Garam Buluh

credit to blog CDM Raz

Kesan-kesan utama pengambilan Garam Buluh

 
Testimonial Pengunaan Garam Buluh